logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

Započela implementacija projekta Re:Creativa: učenici dvije srednje škole iz Sarajeva od starih otpadnih materijala i predmeta izrađivali nove

 

U sklopu projekta Re:Creativa, Udruženje "Aarhus centar u BiH" organizovalo je prvu radionicu na kojoj je 18 učenika drugih i trećih razreda Srednje škole za okoliš i drvni dizajn i Srednje škole primijenjenih umjetnosti u Sarajevu imalo priliku da se upozna sa konceptom upcyclinga. Svi znamo šta je reciklaža – recycling, ali u svijetu je sve prisutniji jedan sličan, ali malo drugačiji trend: upcycling! Upcycling je ponovna upotreba starih predmeta, s tim što se od reciklaže razlikuje u jednom ključnom faktoru:

podrazumijeva njihovo unaprijeđenje. Učenici će u ovom projektu raditi sa tutorom iz studija AWS Design u Beču, g Adamom Wehsely-Swiczinsky. Jučerašnja kao i današnja radionica je održana u prostorijama Srednje škole za okoliš i drvni dizajn.

 

U oktobru je planirana izložba izrađenih predmeta u galeriji Kutcha, na kojoj će građani imati priliku kupiti zanimljive rukotvorine od učenika. Srednjoškolci će nakon izložbe nastaviti sa svojim profesorima i tutorom izrađivati nove predmete, te je planirana još jedna izložba povodom Dana Planete.

 

Projekat finansijski podržavaju Austrijska ambasada u Sarajevu, Grad Sarajevo, ZEOS eko sistem d.o.o., Ekopak d.o.o. i Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Info paket

 

 

Škola planinarstva

Biblioteka

Arhiva

Podržavnje kampanje

 

Newsletter
Donatori


 

 

 

  


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign